Om oss

Vi er ca. 280 medlemmer fra hele Vestoppland, som tilsammen sitter på ufattelig mye kunnskap om gamle biler, hvordan disse restaureres og holdes i drift. Vi er tilsluttet LMK og kan skaffe gunstig forsikring, som gir optimal trygghet for våre høyt avholdte kjøretøyer.


Vi har eget klubbhus med garasjeanlegg, hvor vi treffes for faglig og sosialt samvær. Dessuten arranger vi årlig Totenløpet, med stor deltakelse og høy trivselsfaktor.  Er aktivt medvirkende til at Mjøsmarkedet blir et populært bruktmarked og arrangerer også turer til ulike andre markeder og utstillinger.Du finner oss her: Nylinna 177, Kapp.

Bjeringen


Hans Christian Bjering funderte på hvordan en bil burde være for smale norske veier, dårlig brøytet om vinteren. Etter flere års prøving kom han opp med en prototyp i 1921. Bilen måtte være smal, bare litt over en meter bred. Føreren satt bak og passasjeren foran, dermed fikk en mest mulig vekt på bakhjulene. Framhjulene kunne byttes ut med meier! Han bygde fire slike biler, i treverk.

Bilen vakte såpass oppsikt at han fikk 25000 kroner for å bygge to biler. Denne typen ble i aluminium og motoren lå nå helt bakerst.

Det tok litt lenger tid, og kostet litt mer enn avtalt, så flere blier ble det ikke. En ny type snøploger gjorde også at biltypen ikke lenger var så aktuell. Om det ikke ble den helt store "suksessen" så kan vi vel minnes den i ærbødighet. Den er som kjent klubbens gallionsfigur.